Follow us on Social Media
Product Description
Proef de smaak van de Elzas met de rijkbelegde Flammkuchen Ham-Ui van Kauffers.
Flammkuchen Ham-Ui van Kauffers
Kauffers Flammkuchen Ham-Ui is een gastronomische specialiteit naar eeuwenoud Elzasser recept, die bekend staat om zijn superkrokante dunne bodem. Kauffers kneedt het deeg al dertig jaar met de hand, van meel uit de plaatselijke molen, water en gist. Deze Flammkuche, of ‘tarte flambée’, smaakt lekker romig door het laagje crème fraîche en kwark en is heerlijk hartig door de rijke topping van gerookte ham en ui. Eenvoudig maar goed, en zalig als aperitief, voorgerecht én hoofdgerecht.
Uit het vuistje
Wat pizza is voor Italianen, is tarte flambée voor Elzassers: culinair erfgoed en symbool voor gezellig samenzijn. De lekkernij werd ooit uitgevonden door Elzasser bakkers. Om de temperatuur van hun oven te controleren, legden zij er dunne lapjes brooddeeg in, belegd met heerlijkheden van de boerderij. Traditioneel wordt Flammkuchen voorgesneden op een houten plank geserveerd en door de gasten uit het vuistje opgegeten. Welkom in de Elzas!
Per tien dozen
Flammkuchen Ham-Ui van Kauffers wordt per tien dozen van twee stuks diepgevroren geleverd. Ongeopend zijn ze houdbaar tot de datum op de verpakking. Bewaar de Flammkuchen in de diepvriezer bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. De bereiding is snel en eenvoudig: direct uit de vriezer acht tot twaalf minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven bij 250°C graden opwarmen, en klaar.
Show more
Show less
Flammkuchen Ham-Ui van Kauffers
Kauffers Flammkuchen Ham-Ui is een gastronomische specialiteit naar eeuwenoud Elzasser recept, die bekend staat om zijn superkrokante dunne bodem. Kauffers kneedt het deeg al dertig jaar met de hand, van meel uit de plaatselijke molen, water en gist. Deze Flammkuche, of ‘tarte flambée’, smaakt lekker romig door het laagje crème fraîche en kwark en is heerlijk hartig door de rijke topping van gerookte ham en ui. Eenvoudig maar goed, en zalig als aperitief, voorgerecht én hoofdgerecht.Uit het vuistje
Wat pizza is voor Italianen, is tarte flambée voor Elzassers: culinair erfgoed en symbool voor gezellig samenzijn. De lekkernij werd ooit uitgevonden door Elzasser bakkers. Om de temperatuur van hun oven te controleren, legden zij er dunne lapjes brooddeeg in, belegd met heerlijkheden van de boerderij. Traditioneel wordt Flammkuchen voorgesneden op een houten plank geserveerd en door de gasten uit het vuistje opgegeten. Welkom in de Elzas!Per tien dozen
Flammkuchen Ham-Ui van Kauffers wordt per tien dozen van twee stuks diepgevroren geleverd. Ongeopend zijn ze houdbaar tot de datum op de verpakking. Bewaar de Flammkuchen in de diepvriezer bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. De bereiding is snel en eenvoudig: direct uit de vriezer acht tot twaalf minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven bij 250°C graden opwarmen, en klaar.This might also be of interest
Product information
GTIN code | 13273310415244 |
---|---|
Brand | Kauffers |
Product code | 2007764 |
Herkomst | Préparées en France. Spekjes, uien en room herkomst EU. |
Country of origin | Frankrijk |
Datum eerste verzending | 27-01-2023 |
Shelf life
Minimum shelf life from delivery | 122 dagen |
---|---|
Maximum storage temperature | -6 ˚C |
Minimum storage temperature | -18 ˚C |
Storage instructions | Vriesvak bij -6ºC: 3 dagen. Diepvries bij -18ºC: zie zijkant van de verpakking. NA HET ONTDOOIEN NIET OPNIEUW INVRIEZEN. Ten minste houdbaar tot einde: (zie zijkant van de verpakking). |
Nutritional values
Energy | 819 kJ (196 kcal) |
---|---|
Fat | 10 g |
Saturates | 4.7 g |
Carbohydrate | 20 g |
Sugars | 3 g |
Fibre | 0.7 g |
Protein | 6.1 g |
Salt | 1 g |
Reference | 100 g |
Ingredients
TARWEMEEL, water, verse KAAS 14%, ROOM 14%, gerookte spekreepjes 11% (varkensspek, zout, dextrose, kruiden, rookaroma, natuurlijke aroma's, bewaarmiddelen: E250, antioxidant: E301), uien 9%, koolzaadolie, volle MELKPOEDER, gemodificeerd zetmeel, zout, varkensgelatine, gemout TARWEMEEL, meelverbetermiddel: L-cystéïne, peper. Kan sporen van SCHAALDIER, VIS, WEEKDIER, MOSTERD, EI, SELDERIJ en SULFIET bevatten. |
Certification
TRIMAN |
Allergens
Allergeenvrij op basis van recept | Aardnoten (pinda's), Lupine, Noten, Sesamzaad |
---|---|
Allergeenbevattend | Melk, Gluten |
Mogelijk allergeenbevattend | Schaaldieren, Eieren, Vis, Selderij, Mosterd, Weekdieren, Zwaveldioxide en Sulfieten (E220 - E228) |
Preparation method
Preparation instruction | De oven gedurende 10 minuten bij 250°C voorverwarmen (bij voorkeur heteluchtoven). De verpakkingsfolie verwijderen en de diepgevroren tarte flambée op een rooster in het midden van de oven ca. 8-12 minuten laten bakken. Tijdens het bakken de tarte flambée in het oog houden. De baktijd is afhankelijk van het oventype. De tarte flambee is klaar wanneer de deeg hard begint te worden en er zich een gouden-korst vormt. Heet uit de oven opdienen. |
---|
Sizes and weights
Gross weight (g) | 592 |
---|---|
Depth (mm) | 28 |
Height (mm) | 253 |
Width (mm) | 259 |
Net weight (g) | 520 |