Bakker Albert
Bakker Albert: ambachtelijk (desem)brood in zijn puurste vorm
Albert de Jong uit Zeist heeft al sinds 1996 “de mooiste baan van de wereld”. Voor Bakker Albert bakt hij een grote diversiteit aan ambachtelijk brood; van desembrood, kleinbrood, stokbrood en croissants tot banket en hartige bakkersproducten. Sinds 2022 is de zaak onderdeel van Bakkerij van Looijengoed uit Nijkerk. De ambachtelijke bakker bakt zijn brood met de hand en is onder andere gespecialiseerd in het bakken van desembrood. Dit is brood in zijn puurste vorm, waarbij de bakkersgist (deels) is vervangen door zuurdesem. Bakken met desem levert een iets steviger brood op met een robuust uiterlijk en een volle, rijpe smaak. Bakker Albert bakt zijn broden ’s nachts, zodat ze elke ochtend vers of diepgevroren worden afgeleverd bij horecazaken, cateraars en collega-bakkers. Zo kunnen zij in de schappen van hun winkels of op de tafels van hun gasten iedere dag knapperig en heerlijk geurend ovenvers brood serveren.
No blogs found
No site content found