Mixblik
Mixblik: wereldse plantaardige gerechten in blik
Mixblik weet: eten verbindt. Dit sociaalbewuste en duurzame Rotterdamse merk begeleidt daarom vrouwen met een migratieachtergrond richting (vrijwilligers)werk door met elkaar wereldse maaltijden in blik te produceren. In de eigen keuken en blikfabriek vormen circa twintig ‘nieuwe Nederlanders’ uit landen als Eritrea, Somalië, Vietnam, Syrië, Congo, Saoedi-Arabië en Senegal een ware culinaire smeltkroes. Samen bereiden zij authentieke vegetarische topgerechten uit hun land van herkomst, zoals Kaapverdiaanse cachupa, Eritrese linzenstoof en Turkse hummus – altijd met verse biologische en lokale ingrediënten, zonder overbodige suikers en kunstmatige toevoegingen. Tussen de bedrijven door volgen vijftien vrouwen een uniek leerwerktraject, waarbij zij kennis opdoen van ervaren collega’s én elkaar. Of het nu gaat om culinaire vaardigheden, administratieve klussen, machines bedienen of het ontwikkelen van nieuwe producten, Mixblik brengt talenten tot bloei. En de ingeblikte maaltijden? Die zijn een feest van geur, kleur en smaak, gemakkelijk en gezond én dragen bij aan een groenere en socialere wereld. Met Mixblik zet je niet zomaar eten op tafel; je serveert een verhaal van wereldcultuur en verbondenheid.
No blogs found
No site content found