The Dutch Weed Burger 2 items
The Dutch Weed Burger: plantaardige gerechten met duurzaam geteeld zeewier
De beste burgers serveren op de planeet en voor de planeet: dat wil The Dutch Weed Burger. Oprichters Lisette Kreischer en Mark Kulsdom leerden in 2012 in New York de smaken van de zee kennen en hadden nog nooit zo lekker gegeten. Met The Dutch Weed Burger laten ze heel Nederland kennismaken met de wondere wereld van zeewier. De Amsterdamse ‘rebellen’ leveren heerlijke plantaardige gerechten en borrelsnacks, verrijkt met zeewier en algen zoals zeesla, chlorella en de kelpsoort Royal Kombu. Dit ‘nieuwe groene goud’ wordt handmatig geplukt op de duurzame, biologische zeewierboerderij Zeewaar in ons eigen Nationaal Park Oosterschelde. De krachtige zeegroenten groeien op zonlicht en zitten boordevol vitamines, mineralen, omega 3-6-9-vetzuren, eiwitten, ijzer en calcium. Ideale vleesvervangers dus, maar dan zonder dierenleed en uitputting van de aarde. Serveer de befaamde zeewierburger op een heldergroen zeewierbroodje met frisromige zeewiersaus, of laat de zeewierbitterballen van oesterzwammenragout en zeewierflakes rondgaan met een dip van lichtzilte algenmosterd. De gezonde en lekkere producten zijn perfect voor restaurants, snackbars, foodtrucks en andere horecazaken die hun gasten willen verleiden tot het maken van een plantaardige keuze.
No blogs found
No site content found